A megfelelő páncélszekrény kiválasztása

A széfeknél, bútorszéfeknél lényegesen nagyobb védelmet nyújtanak a páncélszekrények. Ezeknek a biztosítók előírásai szerint a páncélszekrények rögzítéseknek képeseknek kell lenniük arra, hogy ellenálljanak 10.000 N (1000 kg) lefeszítő erőnek. Ajtajuk rendszerint jobbos nyitású, de egyes típusok (pl. Wertheim) balos nyitású ajtóval is rendelhetők. Ajtajuk 90 vagy 180 fokban nyílik. Javasoljuk, hogy inkább a 180 fokos nyílású modelleket válasszák, ezek belseje ugyanis sokkal jobban hozzáférhető, mint a 90 fokban nyitható ajtajúaké.

A felsőbb kategóriás páncélszekrények acélfala dupla (vagy többrétegű), testük és ajtajuk pedig speciális kialakítású, betontöltetű. A gyártók sokszor különleges összetevőket helyeznek el a betontöltetű páncélszekrényekbe (ez lehet többek között kerámia vagy edzett acél, illetve a gyártók által kifejlesztett speciális anyag). Ezek jelentősen akadályozzák, hogy megfúrják, vagy felvágják a páncélszekrényt.

A magasabb MABISZ-besorolású páncélszekrény-típusok passzív zárrendszerrel is fel vannak szerelve. Ez azt jelenti, hogy ha komoly szerszámokkal (mágnestalpas fúrógép, keményfém fúrószár) rendelkező betörővel találkoznak, akinek sikerül áthatolnia az ajtón, valamint a mangán acéllapon, és eléri a zárszerkezetet, akkor működésbe lép a passzív zárrendszer.

Hogyan működik és mire jó a passzív zárrendszer?

A páncélszekrényekbe szerelhető passzív zárrendszerekből többféle is elterjedt. Ismert a huzalos, illetve az edzett üveglapos védelem is, utóbbit a prémiumkategóriás banki páncélszekrényekbe szerelik. A passzív zárrendszer működését úgy lehetne leírni, hogy a páncélszekrény ajtajában egy huzalrendszer húzódik, a zár és az ajtólap között. Ha az ajtólapot átfúrják, vagy pl. flexszel átvágják, a huzal elszakad, ami aktivál egy rugós mechanikát. Ez működésbe lép, és blokkolja a zárat.

Amennyiben működésbe lép a passzív zárrendszer, a páncélszekrény sem a helyes számkombinációval, sem kulccsal nem nyitható ki. Még egy műszaki nyitással, sőt, roncsolással foglalkozó hozzáértő szakember is csak jelentős időráfordítással és erőfeszítéssel képes felnyitni az ilyen páncélszekrényt. Az egyszerűbb páncélszekrényekben a fúrás elleni mangán acéllapon, a megfelelő vastagságú ajtón, illetve a többirányú heveder záródáson túl jellemzően nem található passzív zár.

A MABISZ által minősített páncélszekrények – az igazi biztonság

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által minősített páncélszekrények jelentik az igazi garanciát a biztonságra. A biztosítási besorolások mutatják meg a páncélszekrények minőségét és biztonságát.

A MABISZ kategóriái, és a hozzájuk kapcsolódó biztosítás felső értékhatára:

  • D kategória: 4.000.000,- forint
  • E kategória: 8.000.000,- forint
  • G kategória: 20.000.000,- forint
  • I kategória 70.000.000,- forint
  • K kategória 120.000.000,- forint
  • N kategória 300.000.000,- forint
  • M kategória 500.000.000,- forint.

Ha a szekrény riasztórendszerbe van kötve, az értékhatár a duplájára nő – ez a D–G kategóriákra igaz. A MABISZ I kategóriától kezdődően a riasztó bekötése kötelező.

Egy trezor – két zár

A páncélszekrények alapesetben kulcsos zárral vannak ellátva, de a többségük mechanikus vagy elektronikus számzárral is rendelhető. Vannak olyan modellek (pl. a Wertheim), amelyekre második zárat is fel lehet szerelni. Ennek előnye, hogy nem történhet meg, hogy az illetéktelenül megszerzett kulccsal kinyitják a szekrényt, mert ehhez nem elég a kulcs: szükséges elektronikus számkombinációs zár kódja is. Vásárlói kérésre az irodai széfeket belső trezorral is fel lehet szerelni.

Nálunk sokféle típusból válogathat, mindegyik jó minőségű, megbízható páncélszekrény! Az Ön számára optimális modell kiválasztásához kérje jól képzett, hozzáértő munkatársaink segítségét!

Díjmentes felmérés és szaktanácsadás!
Egyeztessen velünk
időpontot felmérésre,
mely minden
kötelezettségtől
mentes!

2017-03-28 23:00:00

galeria box

Bemutatóterem


Budapest XIV. ker., Fogarasi út 195.

Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig: 9-17 óráig
Szombaton-Vasárnap: ZÁRVA

Telefon: + 36 1 422 0956
Tel./Fax: + 36 1 422 0957

Iroda


Budapest, IV. ker., (Külső)
Váci út 40.Tel/fax.: + 36 1 369 6104
Mobil: + 36 20 444 1141

Széfek-Páncélszekrények


Budapest XIV. ker., Fogarasi út 195.

Rendelkezésére állunk:
Hétfőtől - Péntekig: 9-17 óráig

Mobil:    + 36 20 444 1434
Telefon: + 36 1 422 0956 
mabisz
image004unnamed
pic1 pic2 pic3 pic4 pic5 pic6 pic7 SAFEtronics Technomax ISS-GST