Pánikszoba (biztonsági szoba)

Úgy gondoljuk, Ön kellően bölcs és előrelátó, és már minden óvintézkedést megtett értékei biztonságos elhelyezése és tárolása érdekében. Van már az otthonában megfelelő méretű és biztonsági fokozatú értékőrző páncélszekrény, ahová a pénzét, értékpapírjait, ékszereit, netalán műkincseit elhelyezheti, és biztonságban tudhatja. De gondoljon csak bele. Valóban ezek a legfontosabbak Önnek? Meggyőződésünk, hogy az Ön és szeretteinek élete és biztonsága sokkal fontosabb ennél, mert az emberi élet pénzben nem mérhető, családja biztonsága megfizethetetlen.

Érdekesség:   

A pánikszoba nem korunk találmánya. Már az ókori Egyiptomban is építettek titkos szobákat, ahová az uralkodók családjukkal és kincseikkel visszavonulhattak. A középkorban az ilyen titkos szobákat elsősorban gazdag várurak, földbirtokosok és jómódú kereskedők építettek, és ezek főleg személyvédelemre szolgátak viszály idején.

A világ folyamatosan fejlődik, a bűnözés és a terrorizmus aránya évről évre növekszik, a bűnözők egyre gátlástalanabbak, egyre agresszívebbek és brutálisabbak. Ha Ön, a vállalkozása, munkája révén olyan értékekre tett szert, avagy kiemelt társadalmi helyzete, vagyona, vagy más, egyéb kockázati szempontok miatt bűnözők célpontjába kerülhet, akkor indokolt lehet speciális intézkedést hoznia úgy értékei, mind családja védelmében. Előfordulhat az az élethelyzet, hogy személyes biztonságát, családja és gyermekei biztonságát a saját otthonában is csak egy pánikszoba garantálhatja. Higgye el: ha egyszer szüksége lesz rá, és rendelkezésére áll – na, az a megfizethetetlen. 

Nem kevesebb ez, mint egy kitűnő életbiztosítás. De nincsenek havidíjak, és nincsenek évenkénti díjemelések és módosítások, és nincs kibúvó a teljesítés alól, ha szükség lesz rá. Garantált szolgáltatás van, és az nem más, mint az Ön és családja valós biztonsága.

A pánikszoba, vagy biztonsági szoba egy olyan helység az épületen belül, ahova veszélyhelyzet (betörés, zavargás, terrortámadás) esetén biztonságosan vissza lehet vonulni, és kockázat nélkül lehet várakozni a külső segítség megérkezéséig. Az meglehetősen ritka eset, hogy már az épület tervezése során gondolnak rá, és előkészítenek egy ilyen helységet az új épületben. Azonban szinte minden épületben van lehetőség utólagosan megtalálni egy, a célnak teljességgel megfelelő helységet, ahol a falazat (esetenként a födém és / vagy a mennyezet) megerősítésével, valamint a megfelelő ellenállási fokozatú biztonsági ajtó beépítésével ki lehet alakítani a biztonsági zónát!
A pánikszobát (biztonsági szobát) ki lehet alakítani a pincében, a földszinten, de akár az emeleti szinteken is. Bízza ezt a feladatot szakértelmünkre! Önnek csak a döntést kell meghoznia. Mi egy közösen egyeztetett időpontban felkeressük Önt otthonában, tanácsainkkal segítünk kiválasztani az épületen belül a célnak megfelelő legoptimálisabb helyet. Önnel egyeztetve megtervezzük az egyéni komfort igényeinek leginkább megfelelő belső berendezést is, majd legyártjuk és a legdiszkrétebb módon leszállítjuk és beépítjük Önnél a megálmodott biztonsági szobát.


Tervezési szempontok:   
 1. Milyen helység lehet alkalmas pánikszoba kialakítására?

  Gyakorlatilag bármilyen falazatú helységet alkalmassá lehet tenni, tekintettel arra, hogy az általunk gyártott falazati elemek panelekből állnak, amelyeket az adott helység méreteihez igazítva tervezünk meg és gyártunk le. Az így előkészített paneleket teljes diszkréció mellett tudjuk leszállítani, és a helyszínen, épületen belül kerülnek összeszerelésre kívülről oldhatatlan módon.
   
 2. Milyen méretű legyen?

  A biztonsági szoba méretét alapvetően a szükség esetén használó személyek száma határozza meg. Gyakorlati felhasználások során gyűjtött adatok alapján elmondhatjuk, hogy már egy kb. 2,5 x 1,5 – 2 m-es, tehát akár már kb. 4 – 5 m2 helyen is kialakítható a célnak megfelelő biztonsági szoba. Természetesen egy ekkora helységbe túl sok komfortot nem lehet bepréselni. Amennyiben életkori, vagy egészségügyi szempontok szükségessé teszik, úgy célszerű egy – két egyszerű ágy, vagy heverő betervezése is, ami viszont szükségszerűen az alapterület növelését teszi indokolttá. De alapvetően nem lakni kell benne, és nem napokat eltölteni, ezért nem a kényelem az elsődleges cél, hanem a biztonság.
   
 3. Milyen ellenállási fokozatú legyen?

  Ennek eldöntéséhez alapvető szempont az, hogy milyen jellegű támadással kell életvitelünkből, társadalmi pozíciónkból eredően reálisan számolnunk. Amennyiben életszerűen „csak” egy betörés, vagy betörőktől való fenyegetettség kockázatával kell számolnunk, megfelelhet egy alacsonyabb ellenállási fokozatú falazat és ajtó is, ami legalább ½ - 1 órán keresztül ellenáll a hagyományos betörőszerszámoknak, vagy a házban fellelhető olyan eszközöknek (pl. fejsze, fúrógép, flex, stb.), amit egy bűnöző a bejutás érdekében felhasználhat. Ha azonban terrorfenyegetettség, esetleg emberrablás is kockázati szempont lehet, akkor arra kell felkészülni, hogy még egy felfegyverzett bűnözőnek se legyen esélye a bejutásra. Természetesen ehhez is rendelkezésünkre állnak olyan eszközök, amelyek hatásosan ellenállnak maroklőfegyver, de akár gépfegyverrel történő támadásnak is.

   Ellenállási kategóriáink:
  Áttörésgátlás

  Átlövésgátlás
  MABISZ 4. / WK 4 / RC 4 osztály

  FB4 (M3) / BR 4

  MABISZ 5. / WK 5 / RC 5 osztály

  FB7 (M5) / BR 7

  MABISZ 6. / WK 6 / RC 6 osztály

   
 4. Milyen biztonsági és kényelmi szolgáltatást kell minimálisan biztosítania a biztonsági szobának?

  • Az elképzelt igényeknek megfelelő, de minimálisan néhány órára elegendő, az épület energiarendszerétől független szünetmentes elektromos csatlakozási lehetőség;

  • Kommunikációs kapcsolati lehetőség a külvilággal, pl. távfelügyeleti kivonuló szolgálat, rendőrség, stb. így tehát: vezetékes és vezeték nélküli telefon, internet, kaputelefon, esetleg URH vagy CB rádió;


  • Friss levegő bevezetés, használt levegő elvezetés;

  • Audio és video kapcsolat az épület helységeivel;


   
 5. Szükséges és praktikus felszerelések6
  • Elsősegély csomag, és szükség szerinti gyógyszerek;

  • Önvédelmi eszközök;

  • Igény szerinti víztartalék - fogyasztási és tisztálkodási célra;

  • Igény szerinti élelmiszer tartalék;

  • WC (pl. kazettás);

  • További kényelmi szolgáltatások: saját áramfejlesztő, az épület gépészetétől független saját fűtés, pihenési lehetőség.


Minden szobának megvan a maga célja. A mi (pánik)szobánk célja: megóvni életét, biztonságát.

Amennyiben termékünk, szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal! Szeretettettel várjuk Önt bemutatótermünkben, ahol személyesen is megtekintheti bemutató termékmintáinkat, meggyőződve azok egyedülálló biztonsági színvonaláról, minőségéről.

Ha már megszületett Önben a konkrét elképzelés, elhatározás - szívesen segítünk Önnek egy helyszíni felmérés, szaktanácsadás keretein belül, ahol szakértő munkatársunk konkrétan mutatja be Önnek az általunk kínált megoldást - amely örökre megteremti Önnek a megnyugtató biztonságot.

button ajanlatkeres


Cégünk által forgalmazott termék kategóriák
icon bizt ajto
Biztonsági ajtók
Biztonsági ajtók, egyedi méret és egyedi kivitel szerint.
Minden biztonsági ajtónkat az Ön igényei szerint készítjük el!
Minden egy helyen: gyártástól a beépítésig!  
 
icon belt ajto
Beltéri ajtók
Cégünk által forgalmazott, igényes, kiváló minőségű beltéri ajtók - lengyelországi és olaszországi importőreink széles kínálatából.
Dekorfóliás, laminált, furnéros és fenyő ajtók egyaránt választhatóak, több száz minta közül - egyedi méretben!
 
icon panikszoba
Pánikszoba, biztonsági szoba
Pánikszobák, biztonsági szobák gyártása – a felméréstől a tervezésen át a kivitelezésig.
Cégünk, 20 éves tapasztalattal rendelkezik egyedi méretű és egyedi igényekhez igazodó, komplex biztonsági szobák kialakításában, hogy megvédjük Önt és szeretteit!
 
icon szekreny
Széfek-Páncélszekrények
Kizárólag minőségi, VdS és MABISZ minősített páncélszekrények, komolyabb értékek biztonságos tárolásához. 
Minden termékünk egyedi igények szerint testre szabható, minden termékünk esetén gondoskodunk az elektornikai háttérről is. 
Kíváló termékek, igényes üzletekbe, irodákba, otthonokba.
 
icon pancel
Páncéltermek
Német gyártmányú, minősített, moduláris trezortermek vállalati értéktárak - első sorban pénzintézetek részére.
Cügünk, autorizált partnere a németországi Wertheim és a Lampertz vállalatoknak, amelyek által gyártott moduláris rendszereket, a vonatkozó szabványok és minősített eljárás szerint alakítjuk ki. 
 
Securemme
Zárak
Biztonsági zárak, bevéső zárak, portálzárak, trezorzárak, hengerzárbetétek, hevederzárak, elektronikus zárak, széf- és páncélszekrény zárak és minden létező zártípus kis- és nagykereskedelme.
Termékpalettánk a legkomolyabb minőségű és leginnovatívabb eszközöket kínálja, minden igényre talál nálunk megoldást!
 
icon szerelveny
Szerelvények
Kilincsek, rozetták, törésvédők, zár alkatrészek és kiegészítők kis- és nagykereskedelme.
Óriási választék, valamennyi termék tetszőleges színben választható. Termékeinket önállóan vagy ajtóinkhoz is kérheti!
 
Postaládák, kulcstárolók
Postaládák, kulcstárolók, pénztárolók
Postaládák, kulcstárolók és pénztárolók széles választéka megtalálható szortimentünkben. Minden
igényt kielégítő tárolók többféle méretben és minőségben kaphatók irodák,- létesítmények és magán
felhasználok részére egyaránt. Bővebben »
icon szef
Használt széfek
Bútorszéfek, falszéfek, lap-top széfek, irattárolók, fegyverszekrények, tűzálló széfek és még számos egyéb termék! 
Teljes értékű, felújításon, átvizsgáláson átesett termékek!
 
Díjmentes felmérés és szaktanácsadás!
Egyeztessen velünk
időpontot felmérésre,
mely minden
kötelezettségtől
mentes!

2017-03-28 23:00:00

galeria box

Bemutatóterem


Budapest XIV. ker., Fogarasi út 195.

Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig: 9-17 óráig
Szombaton-Vasárnap: ZÁRVA

Telefon: + 36 1 422 0956
Tel./Fax: + 36 1 422 0957

Iroda


Budapest, IV. ker., (Külső)
Váci út 40.Tel/fax.: + 36 1 369 6104
Mobil: + 36 20 444 1141

Széfek-Páncélszekrények


Budapest XIV. ker., Fogarasi út 195.

Rendelkezésére állunk:
Hétfőtől - Péntekig: 9-17 óráig

Mobil:    + 36 20 444 1434
Telefon: + 36 1 422 0956 
mabisz
image004unnamed
pic1 pic2 pic3 pic4 pic5 pic6 pic7 SAFEtronics Technomax ISS-GST