A megfelelő széf és páncélszekrény kiválasztása

Kínálatunkban minden megőrzésre érdemes értékének talál megfelelő védelmet. Az egyszerű hotelszéf, bútorszéf kategóriától kezdve az irodai és laptopszéfeken át a speciális tárolókig és tűzálló széfekig. Nézzünk most ezek közül néhány kategóriát!

Széfek, hotelszéfek, laptopszéfek

Az ezekbe a kategóriákba tartozó széfek lényegében egy beugró szintű értéktárolót képviselnek a komolyabb, nagy biztonságú trezorokhoz, páncélszekrényekhez képest. Az egyszerű széfek általában egyfalú modellek, és jellemzőjük az egyirányú hevederes záródás. Sokszor szerszám nélkül is ki lehet őket nyitni – ez főleg a hotelszéfekre, számkombinációs zárral rendelkező széfekre igaz. Betörés esetén minimális védelmet nyújtanak, így komolyabb, vagy pótolhatatlan értékek tárolására nem ideálisak. Viszont szállodákba, illetve olyan helyekre, ahol állandó felügyelet alatt állnak, ezek a széfek is tökéletesek. Ezeket a típusokat leggyakrabban egyszerűbb dupla tollú kulcsos zárral vagy számkombinációs számzárral látják el.

Az egyszerűbb széfeket kétféle elektronikus zárral hozzák forgalomba: az egyik a kézi kilincses nyitású, a másik motoros működtetésű. Az elektronikus, számkombinációval nyitható széfek rendelkeznek úgynevezett vésznyitó kulccsal, így ha elveszik a kód, vagy lemerül az elektromos zárszerkezetben az elem, a széf tartalmához akkor is hozzá tudunk férni.

Ezekre a széfekre a MABISZ biztosítás felső értékhatára 1.500.000,- forint, riasztórendszerbe kötve pedig 3.000.000,- forint. A biztosítás megkötésének feltétele, hogy a széfet megfelelően rögzítsék egy épületszerkezeti tartóelemhez, például egy falhoz vagy padlóhoz.

Bútorszéfek

A bútorszéfek általában többirányú záródással rendelkeznek, de akad köztük egy irányba záródó széfajtós is. Ehhez hasonlóan a bútorszéfek lehetnek egyfalúak, de duplafalúak is. Utóbbi esetben komolyabb értékek tárolására sokkal inkább alkalmasak, mivel a duplafalú bútorszéfek hosszabb ideig állnak ellen a betörőszerszámoknak, mint az egyszerű széfek vagy a hotelszéfek. Magyarán flexszel nehezebben vághatók, és nehezebben fúrhatók. A komolyabb bútorszékben ugyanis fúrásvédelem gondoskodik a zárszerkezet védelméről, akár kulcsos vagy elektronikus, illetve mechanikus kódtárcsás típusról beszélünk.

A duplafalú széfeket kőzetgyapot-szigeteléssel látják el, ami garantálja a tűzbiztosságot. A bútorszéfek biztonságosabbak az egyszerű széfeknél, illetve a hotel- vagy laptopszéfeknél – ezt jelzi, hogy a MABISZ is magasabb biztosítási értékkategóriába sorolta őket (S1,B,S2,C). A biztosítók egyébként ennél a kategóriánál 500 kg lefeszítő erőnek ellenálló rögzítést írnak elő (ebbe a széf súlya is beleértendő). Ezért a bútorszéfet is rögzíteni kell az aljzathoz, de ha van rá lehetőség, érdemes hátul is rögzíteni, a falhoz.

Bútorszéfből nagyon sokféle különböző típus létezik, amelyek között igen nagy eltérések lehetnek, minőségben és árban egyaránt. Ezért vásárlás előtt érdemes szakemberrel konzultálni, és nem csak a webáruházakban látható képekre, illetve az adott esetben kevés vagy nem elég informatív „sablonszövegekre” hagyatkozni.

Kínálatunkban ezeken kívül megtalálható többféle típusú, megbízható széf! Válassza a védendő értékének megfelelőt!

Kérje szakembereink segítségét, a megfelelő széf kiválasztásához!

Díjmentes felmérés és szaktanácsadás!
Egyeztessen velünk
időpontot felmérésre,
mely minden
kötelezettségtől
mentes!

2017-03-28 23:00:00

galeria box

Bemutatóterem


Budapest XIV. ker., Fogarasi út 195.

Nyitva tartás:
Hétfőtől - Péntekig: 9-17 óráig
Szombaton-Vasárnap: ZÁRVA

Telefon: + 36 1 422 0956
Tel./Fax: + 36 1 422 0957

Iroda


Budapest, IV. ker., (Külső)
Váci út 40.Tel/fax.: + 36 1 369 6104
Mobil: + 36 20 444 1141

Széfek-Páncélszekrények


Budapest XIV. ker., Fogarasi út 195.

Rendelkezésére állunk:
Hétfőtől - Péntekig: 9-17 óráig

Mobil:    + 36 20 444 1434
Telefon: + 36 1 422 0956 
mabisz
image004unnamed
pic1 pic2 pic3 pic4 pic5 pic6 pic7 SAFEtronics Technomax ISS-GST