Pánikszoba

Biztonságot nyújt a bajban. Legyártjuk és beépítjük!

Acél ajtó gyártás

Cégünk fő tevékenysége a biztonsági ajtó gyártás. Minden acél ajtót egyedi méretben és egyedi igények szerint készítünk el, a magasszintű biztonság mellett az esztétikus megjelenést is szem előtt tartva.

A gyártás Magyarországon, budapesti gyárüzemünkben zajlik szakképzett hazai munkaerő, korszerű és precíz üzemi berendezések és a legkitűnőbb alapanyagok alkalmazásával. Az acél biztonsági ajtók gyártási folyamatait szigorú minőségirányítási rendszerrel felügyelve végezzük.

Biztonsági ajtó kategóriáink

Alapvetően 8 kategóriában gyártunk biztonsági ajtókat, valamennyi MABISZ kategória és osztály szerint, akár átlövésgátló kivitelben is. Amennyiben Ön biztonsági acél ajtót szeretne otthonába vagy irodájába, első lépésként válassza ki az Ön biztonsági- és árszínvonalbeli elvárásainak, elképzelésének megfelelő kategóriát. A feltüntetett listaárak tartalmazzák az adott biztonsági ajtó minden szükséges tartozékát:

 • A legjobb minőségű és kizárólag általunk forgalmazott biztonsági zárakat, zárbetéteket
 • Az alapszíneink közül kiválasztott dekorburkolatot
 • Az acél szerkezetű tokot, a burkolathoz igazodó festéssel
 • Minden szükséges szerelvényt: rozettákat, törésvédőket és kilincseket

Mi GARANTÁLTAN a legkiválóbb minőséget biztosítjuk Önnek, korrekt áron!

A kivitel

Valamennyi általunk gyártott MABISZ minősített biztonsági bejárati ajtó beltéri és kültéri kivitelben egyaránt rendelhető. Kültéri kivitelű acél ajtóink kifejezetten a nyílt környezeti hatásoknak (csapadék, hó, jég, magas pára stb.) való ellenállásra lettek kifejlesztve, így évtizedeken át helyt állnak még a legintenzívebb időjárási viszonyok között is.

Az acél ajtó szerkezete

Acél biztonsági ajtó szerkezete

Az ajtótok 40x80x2 mm-es acél zártszelvényből készül, amit természetesen alapozunk és kívánság szerinti színre fújjuk, illetve enyhén „rücsizzük". A biztonsági ajtó belsejét Therwolin üveggyapot hő- és hangszigetelő anyaggal töltjük ki. A tok belső oldalán 15x15 mm-es hegesztett idomacél keret fut körbe befeszítés és leemelés elleni védelemként. A bejárati ajtó jobb vagy bal oldalán (nyitási iránytól függ) 3 db bronzperselyen forgó, vagy csapágyazott egyedi gyártású ajtópánt található.

A kültéri biztonsági ajtó „hőhíd megszakításos" kivitelben, belül 16 mm vastagságú hőszigetelő anyaggal kitöltve készül. Az acél ajtó tokszerkezete mindig a típustól függő méretű idomacélból készül, kerete pedig külső síkján 30 cm-enként hegesztéssel van egymáshoz rögzítve. Külső oldalon a dekorlemez hordozója „BETONYP" lemez.

Az ajtószárny vázkerete 40x40x2 mm-es (zároldalon 40x40x3 mm-es) idomacél, a vízszintes tengelytávolság max. 300 mm, a merevítőbordák 20x40x2 mm-esek. Az acél ajtó rácsszerkezete a MABISZ előírásoknak megfelelően 20x20-as zártszelvényből, max. 100x300 mm-es kiosztással készül. Az ajtólap 4 oldalon falcolt.

A függőleges reteszek megvezetésére az ajtószárny alsó és felső síkjától 100 mm-re lévő, vízszintes zártszelvény szolgál. (Továbbá ez tartja fixen a reteszeket egy esetleges behatolási kísérlet esetén.) Az ajtópánt felőli oldalon lévő kiemelés gátló az acél ajtó típusától függően 3 vagy 5 db 12 mm átmérőjű lehet.

Biztonsági zár, zárbetét

A legkiválóbb minőségű biztonsági ajtó sem ér sokat a megfelelő biztonsági zár, pontosabban zárak nélkül. Beszállítói körünk kiépítésekor a legfőbb szempont számunkra a minőség és innováció volt – és most is ezeket tartjuk elsődleges ismérveknek az általunk alkalmazott biztonsági zárak terén. Kizárólagos magyarországi forgalmazói vagyunk az olasz Securemme gyártó vállalatnak, így az acél ajtó gyártásban használt biztonsági záraink, zárbetétjeink és szerelvényeink ennek a gyártónak a termékei.

A Securemme zárak a legmagasabb európai (UNI ENV) és magyar (MABISZ) minősítéssel rendelkeznek. Valamennyi Securemme biztonsági zárhoz védett profillal rendelkező kulcs tartozik, és a magas minőség mellett számos innovatív tulajdonság jellemzi ezeket a termékeket (pl. Nucleo-szerkezet, szervizkulcs-megoldás, stb).

Az acél bejárati ajtóinkhoz használt zárakról és zárbetétekről részletesebben a "Zárak" menüpontban tájékozódhat, emellett pedig az egyes biztonsági ajtó kategóriák specifikációjánál tekintheti meg a különböző kategóriákhoz szériában tartozó gyári biztonsági zárakat. Vagy használja árkalkulátorunkat!

Ingyenes helyszíni felmérés

Minden biztonsági ajtónkat egyedi méretben, egyedi igényekre gyártjuk. A megrendelést egy díjmentes helyszíni felmérés előzi meg, amelynek során szakembereink a pontos méretek és körülmények meghatározása mellett, szaktanácsokkal látják el Önt otthona teljes körű védelme érdekében!

Ez a szolgáltatásunk díjmentes, és Önre nézve semmilyen kötelezettséggel nem jár! Kérjen tőlünk helyszíni felmérést akár MA!

A minta

Alap kivitelben minden beltéri ajtónk és minden acél bejárati ajtónk sima, laminált HDF dekorlemezzel készül. Az általunk használt dekorlap a legismertebb európai gyártó, a csehországi DDL vállalat terméke, mely évtizedek óta a legkiválóbb minőséget biztosítja a kontinensen. Ez a burkolat egy 3,2 mm vastagságú, laminált felületű lemez, amely gyárunkban magas hőfokon történő hőpréselési technológiával kerül az acél ajtó szerkezetét fedő MDF fa burkolatra. Ezzel a módszerrel a burkolat örök időkig megőrzi egyenletességét, nem vetemedik, nem válik le. Eredeti állapotában marad - kültéri elhelyezés esetén is!

Alap áron, bármelyik biztonsági ajtó típusunk 12 db burkolat színnel választható - akár kívül-belül eltérő színben is - minden további felár nélkül!

12 alapszínünk a következő:

Fehér Bükk Éger Szilva Natúr cseresznye Siena cseresznye
Fehér - 116 Bükk 344 Éger 352 Szilva 474 Natúr cseresznye 515 Siena cseresznye 382
Tölgy Rusztikus tölgy Dió Gesztenye Wenge Kelta tölgy
Tölgy 308 Rusztikus tölgy 354 Rusztikus tölgy 354 Gesztenye 444 Wenge Kelta tölgy 478

...Amennyiben Önnek ennél egyedibb dekorburkolatra van szüksége, több, mint 120 további színből válogathat nálunk!

Mart minta

A választott acél ajtóra mart minta is kérhető. Amiben egyedülállóak vagyunk: közel 200 db-os minta választékunkon felül, bármilyen egyedi mart mintát megvalósítunk, amit Ön szeretne! Ez lehet akár a környező bejárati vagy beltéri ajtókkal megegyező minta, vagy Ön által bárhol látott vagy elképzelt minta rajz alapján stb. Nincsenek megkötések, a minta kialakításának csak a képzelete szabhat határt!

Két féle marási módból választhat nálunk biztonsági ajtójához:

 • Rátét minta
 • Anyagában mart minta

Előbbi esetben a választott minta egy sablonként szolgáló dekorozott MDF lemezből kerül kivágásra, majd pozitív marással, hőpréselési technológiával kerül a felületre. Vagyis az alapként szolgáló felületre kerül rá a minta, és nem annyak anyagából kerül kimarásra. Ilyenkor viszonylag kevés felületen marad látható a fa természetes anyaga, egyedül az éleknél - ezeket pedig a válaszott dekorburkolathoz igazodó színűre festjük.

Az anyagában mart minta esetén ún. vékonymarás történik, a felületen negatív marást végzünk. egy speciális maró berendezéssel. Ennél az eljárásnál csupán néhány mm mélyen történik a minta kimarása a biztonsági ajtó felületéből. Ilyenkor értelemszereűen jóval nagyobb felületen látható az MDF anyaga a marások helyén, ezért ebben az esetben a teljes felületet festjük. Kifejezetten ajánljuk ezt a fajta eljárást a fehér színű ajtóknál, ahol szebb az erezett felület helyett a selyemfényűre festett.

Egyedi igények

Annak, hogy nálunk minden biztonsági ajtó egyedi igények szerint kerül legyártásra, van egy nagy előnye: a tőlünk rendelt acél ajtó pontosan abban a méretben készül el, ami az Ön otthonába szükséges! Így lényegesen csökkenthetők, sőt, akár teljes mértékben elkerülhetők a bejárati ajtó beépítését követő javítási és burkolási munkálatok.

Bármelyik biztonsági ajtó kategóriát megrendelheti nálunk:

 • Egy- vagy kétszárnyú kivitelben
 • Biztonsági üvegezéssel
 • Oldal- és/vagy felülvilágító biztonsági üvegezéssel
 • Bármilyen választott, vagy Ön által tervezett mart mintával
 • Az Ön által válaszott egyedi biztonsági zárakkal és szerelvényekkel
 • Teljes mértékben az Ön igényeihez igazodva!

Referenciáink mellett, kézzel fogható bizonyítékként szolgál az a tény, miszerint ezen üzletágunk fenállása óta, a több mint 1500 db általunk gyártott biztonsági ajtó közül, még egyetlen egy alkalommal sem történt sikeres behatolás, érdemleges rongálás, sérülés!

Látogasson el bemutatótermünkbe és győződjön meg az általunk kínált, valódi minőségről!

Maradt még kérdése?

Kérjen személyes találkozót munkatársunktól.